just sway me away

tidigt igår smög jag mig försiktigt upp för att inte väcka de andra i mitt rum. packade iordning min väska, klädde på mig mina kläder och åt lite frukost. utanför hade solen inte gått upp och det var tyst. lastbilschaufförer och tupparna var dom enda som lät från wahiawas gator.
0615 gick jag ner för trapporna för att möta upp luke, zach och mike och sen gå till bilen (jazzy) som skulle ta oss till waimea. ryktet sa att vågorna skulle vara stora och vi ville inte missa chansen att se det.







sen var det bara att packa ihop allt och åka tillbaka.
om man ändå kunde starta varje morgon på det sättet.


Utkast: Sept. 26, 2010

igår åkte vi till stranden för att ha födelsedagsfirande för alla födelsedagsbarnen. de är fyra som fyller år nu i rad.
hängde där ett tag och sen gick vi till anthony och hade en mindre bonfire kväll. var supermysigt.
inte alla som får åka på bonfirekväll på hawaii bara sådär liksom. just saying

idag åkte jag, philip och madeleine till honolulu för ett shoppingrunda. köpte bara småsaker. bland annat lite grejer som kommer skickas till frugan hemma i sverige.

nu ikväll har det varit surfers church och har efter det inte gjort så mycket vettigt. ska snart sova. det kommer bli fint.


är det okej att jag älskar denna mössan?

my information's just not going in

på lördag firar jag och hawaii tre veckor och det är sjukt att det gått så lång tid.
det är en fjärde del av tiden jag kommer vara här och jag gör allt i min makt för att spara varje sekund, varje känsla, varje skratt.








och det var onsdagen

we show pictures just because of the lack of words

det har hänt så sjukt mycket som jag inte skrivit om så väljer mellan att skriva ett jättelångt inlägg med bilder eller bara låta bli att berätta om det.
kan sammanfatta det lite snabbt och ge några fina bilder.
i förrgår tog klämde nästan alla tjejer in sig i två bilar för att åka till mililani. tjejkväll som gällde.
åkte dit med dundermusik, girlpower och många kameror hit och dit. kom dit som en kvinnlig invasion och tog över hela frozen yoghurt stället. i en stor ring satt vi och lekte viskleken och skrattade.
när vi sen kommit hem igen träffades vi i baren och hade disco. fina tider.

igår vet ni redan om. är fortfarande i "chock" över hur galet det var.

idag åkte vi till haleiwa och surfade, alla interns. jättekul att hänga med alla på stranden. annars delas man ofta upp beroende på vart man vill åka, men nu gav vi järnet i vattnet tillsammans.
surfing är såå jobbigt. stog upp typ två ggr och resten av gångerna åkte jag på knäna eller fick bara sån fart att jag åkte på mage hela vägen tillbaka till stranden.
fick trängas lite med alla i vattnet men det var kulkulkul.

bilder från tjejkvällen:







surfingen idag:






sen idag har jag fått post också! alla har fått stora lådor med grejer från sina familjer och jag råkade nämna det till enav killarnas brosa (en av internsens storebror alltså) så han skickade mig en! :)
annars har vi haft fajita night och johanna har kommit hit! KULKULKUL



önskar jag kunde redigera bilderna och få dom prima men det kan jag inte.
nu ska jag sova för klockan är mycket. the end

love is old love is new

idag har varit en av de sjukaste dagarna i mitt liv. var länge sen jag grät så mycket som jag gjort idag.
vi hade vad jag tror de kallar "giving monday". helt oförberett fick vi tio minuter på oss att hitta något att ge till någon annan. sprang runt i rummet och grävde i alla mina lådor efter något som man skule kunna ge bort. efter mycket om och men tog jag ett armband som jag verkligen tycker mycket om.
sprang ner till de andra som redan satt i en stor ring. och sen skulle det hela började.
tror alla hade svårt till tårar någon gång och det var många som grät. en i taget fick gå in i ringen och visa vad det var och sen förklara varför och till vem man ville ge. en del hade en mening med det, de andra tyckte bara att det passade på något sätt.
allt från ipods till pappersservetter gavs bort och det hela var något av det finaste jag varit med om. mycket prickade precis rätt.
väldigt konstigt för många kompisar jag kännt flera år skulle jag aldrig kunna stå framför och grina inför samtidigt som jag gav något som ligger mig nära hjärtat. kraften av att släppa taget om något och ge är så sjukt stark och jag vill uppmuntra alla att ge.

det var det för den här gången. nu är det ohana night. (ohana betyder familj)

because the wind is high it blows my mind

Sverige. sluta göra dåliga val. tack

let it be

+ jag har köpt två nya smaker ben&jerrys för totalt 40 spänn (banana split och neapolitan dynamite)
- mina ben bränner fortfarande

ida, har du fått mitt mail? behöver din hemadress också you know!

i heard of a girl

jag har lunchrast och de där nere håller på för fullt med att ge mat till de hungriga.
varannan tisdag delar vi ut mat till dom som bor här i området och det är första gången jag får vara med och göra det. vilket känns fint. påsar med päron och tårtor radas upp på de olika borden. helt fantastiskt att det finns så pass mycket mat.
annars kan jag ju typ berätta att igår efter skydivingen, gick vi till stranden. jag satt mest i skuggan medan de andra badade och hade det göttans i solen.
efter det åkte vi tillbaka hem och eftersom nicole fyllde år firade vi henne med glass och brazilian uno. partyhattar och alldeles för mycket rörelser men mycket skratt också.
sen efter åttahundra omgångar banka bäver med collin och kyle och åttahundra förlorade omgångar gav jag äntligen upp och gick och la mig.
nu har vi precis fått skäll för vårt stökiga rum men vi ska ta reda på det senare idag när vi är klara med våra andra sysslor.


everybody in the house say yeah

idag hade vi en ledig dag och jag tror inte att många hade riktigt bestämt vad de skulle göra med dagen. vi var dock många med samma plan. att hoppa fallskärm.
gissa om vi gjorde det? Jaaaaaa! Typ ballaste grejen någonsin.

Vi tog bussen till haleiwa och blev där upphämtade av sky diving bussen. Vi åkte dit Jag, Madeleine, Frida, Johanna, Elina, Emelie, Mimmi, Philip, Martin, Johnson (sri lanka) och Dan (england) (mamma vill veta vart alla kommer ifrån) (resten är från sverige) (det blev många inomparenteser nu)
Sjukaste grejen någonsin. Vi hoppade i grupper om fyra, fyra och tre. När jag, Maddis, Frida och Johanna gick mot våra plan gick vi nästan i slo motion och det kändes som om vi skulle rädda världen eller typ precis hade räddat den. det enda som saknades var riktigt soundtrack. inte samma grej när man måste nynna själv.

Dom vi hoppade med var alla väldigt roliga. Han som Johanna hoppade med använde till och med "buy me dinner"-skämt. Han sa att han vanligtvis brukade bjuda tjejer på middag innan han kommer så nära dom (man sitter ju verkligen fast i varandra) men att han bara fick lov att skippa det. och de försökte verkligen skrämma upp oss så mycket som möjligt. men den känslan alltså. när man faller fritt genom molnen och sen ser ön. bästa någonsin!
åååh önskar jag kunde spara känslan och skriva om den om och om igen, men den har redan försvunnit för länge sen.

cuddlepile


everything's free in america

05.24 började alarmet och jag vände mig i min knakande säng för att få slut på eländet. i grannvåningssängen hör jag julie säga "omg" och jag hör hur hon inte uppskattar det skrälande ljudet från min lilla telefon.
med tunga steg tar jag mig upp och går in till vardagsrummet där shelly, frida och elina redan tagit plats. flingorna äts upp och jag äter en fralla som smakar sunk men jag bryr mig inte så mycket, vill bara sova lite till.
vi går ner för att möta upp de andra tappra som också trotsat morgonsömnen och vi packar alla in oss i olika bilar för att åka mot honolulu för att hjälpa till på en surftävling. benen bränner efter gårdagens osmarta solning. vill helst sova en stund till.
tom kör oss fram och vi sätter upp vårat fina surfing the nations tält och laddar upp t-shirtar och andra grejer. dagen är lång men jag är nöjd över mina två nya t-shirtar jag köpt, samt ett par coola sunnies som jag fick, helt gratis.
efter många långa timmar packar vi ihop vårt pickpack och bilen gungar mig till sömns även på hemvägen.
vill bara gå och lägga mig.
imorgon är ledig och förhoppningsvis blir det skydivning för alla dom som känner sig modiga.
nu vill jag sövas av en härlig film och försöka få dagbokens sidor fulla med ord som berättar om veckans bravader.
men helst. vill jag sova.


jag och mina nya sunnies. he>i

I'll just nod, I've never been so good at shaking hands

det här är min vän kyle. efter att ha spelat banka bäver om och om igen och berättat om våra livshistorier kom vi fram till att det är dags att sova. jag är trött. jättetrött

h to the a to the w to the a to the i to the i

har glömt säga. maddis har resdagbok så vill du spana in den (vilket ni självklart vill) är det antingen bara att gå in på resdagboken.se och söka på maddisf annars kanske det funkar att klicka HÄR.

idag har vi i stort sätt bara åkt och röstat (ja vi kan göra det härifrån) och dansat.
igår städade vi järnet och jag är typ konstant trött. något med hawaii-solen alltså.

nu ska vi shoppa. och i helgen är det surftävling som gäller vilket blir NICE!

I spilled the ink across the page trying to spell your name, so i fold it up and i flick it out, paper aeroplane

idag gick jag upp klockan kvart över sex för att skypa med fröken annaback. hon fick sig en väldigt fin rundtur och fick tillochmed träffa några av de fina här.
sen pratade jag på skype första ggn med familjen. de gjorde värsta stora grejen av det och farmor sprang tillochmed över för att få prata lite :) det var nice!
sen iallafall, hade vi lektion och nu senaste timmarna har vi varit på stranden och hängt med en massa barn. supercute!! nu har vi resten av dagen fri och jag vet inte riktigt vad som händer. så därför mina damer och herrar, här kommer lite bilder från de senaste dagarna. de är tagna med min undervattenskamera och inte superbra. men ni för nöja er med detta :)

första dagen



frida, emelie, mimmi och johanna

andra dagen. utflykt till walmart och stranden

martin, maddis, leah

nicole, kyle, andy


map

mimmi and her awesome goggles

grande awesomeness



idag. stranden och hänga med barnen

philip and frida

johnson chilling in the sand

backflip


stand up paddle boarding

the future's unclear but hopefully it'll be fine

jag är lat och orkar inte ladda upp bilder.
jag är lat och orkar inte ta bilder.
jag är lat och orkar egentligen inte göra nått vettigt alls för tillfället.

grande awesomeness

tro det eller ej, men jag har börjat få lite färg! woopwoop!
nu uppdatering!
igår vaknade jag som sagt tidigt. tog det jättelugnt och kollade in stället. sen skulle vi gå till en kyrka som ligger här rungefär tio minuter härifrån och när vi kom dit blev vi välkomnade med snäckhalsband och kramar. folk sprang fram för att säga hej till oss och ge oss high fives och kramar. blev helt tårögd för att alla var så ärligt glada och stämningen var så härligt fri.
efter det packade vi ihop lite grejer och tog bussen till en av alla stränder som finns. tog det lugnt och hade en fin dag. provade min nya undervattenskamera som fungerar hur bra som helst. var lite läskigt att stoppa den under vatten men det fanns ju bara ett sätt att ta reda på om den var vattentät så detvar bara att tuta och köra!

idag började vi dagen med att åka lite longboard jag och en tjej som heter mimmi. andra gången jag står på en londboard typ men det är så sjuukt kul! sen åkte jag och några till till walmart. blev galen. köpte såpbubblor, en ny handduk och en massa andra grejor. efter det var det bussen till en annan strand som gällde där det finns massvis med stora sköldpaddor. alltså riktigt stora. sjukt häftigt!
vi solade och hade det härligt. efter det gick vi in i staden där vi var. där finns ett hus med massor av surfingbrädor på gården. det är en familj som har typ hälften musikstudio och hälften artstudio liksom.
elva barn, alla är super musikaliska och kan de inte spela instrument än, dansar dom.
de spelade typ fem låtar för oss och det var helt sjuuukt bra. så fantastiskt! en sån familj ska jag skaffa mig.
de spelade alla olika slags musik också och de visste precis vilken låt de körde efter första ackordet. sick sick sick.
sök på ron artis family band om du vill veta mer! vilket jag tycker att du borde vilja!

imorgon börjar allt på riktigt. feeding the hungry på schemat. kommer blir spännande! :D
see ya


aloha

efter mycket om och med landade vi på hawaii. fick tag i brendon som skulle komma och hämta upp oss och efter en tjugo minuters bilresa stog vi där. utanför skolan. utanför vårt hem de nästa tre månaderna.
och där var dom. människorna. våra nya vänner och rumkamrater.
jag och maddis bor i olika lägenheter. jag bor med sex andra tjejer varav fyra är från sverige. haha svenskar överallt.
jag orkar egentligen inte blogga men kände att man kanske skulle uppdatera när man hade chansen.
jag mår bra och allt känns spännande! wahiawa, som är staden som vi bor i, är mysig men som jag förstått det bor det många hemlösa här och det är ett rätt fattigt ställe.
imorse vaknade jag klockan 06.00 av en envis tupp som aldrig ville sluta låta och sirener som aldrig slutade tjuta.  
alla är iallafall supertrevliga och skitsnygga. hej det tär på ens självförtroende ;) haha.

jag är så glad att jag växt upp i en kristen familj och del av kristendomen för utan det, hade jag aldrig varit här. det här är verkligen helt sjukt.
detta kommer verkligen bli de bästa månaderna ever!


houston, we've got a problem


utanför fönstret står palmerna högt och mäktigt. det är varmt och vi har utsikt ner till stranden. man hör folk som spelar ukulele överallt och alla har riktiga hawaii-skjortor och blomhalsband. vågorna är härliga och surfare syns så långt ögat når. hawaii är paradiset man alltid har drömt om... eller?
jag har faktiskt ingen aning. istället för att vara framme i drömmen är vi fast i houston några timmar till.

vi åkte från mig runt 04.30 på morgonen på fredagen. hade packat hela natten och fixat med de sista grejerna så var lagomt trött men pepp på att få komma iväg.
åkte till arlanda, åkte därifrån och ungefär åtta timmar senare landade vi i allas älskade amerika. vi var stressade eftersom vi hade ungefär 1,5h på oss att hämta ut bagaget, checka in bagaget och gå igenom alla spärrar.
men redan vid första spärren började problemen. killen som kolla passet började ställa typ 20 frågor. "varför är du här?" "hur mycket pengar har du med dig?" "vad jobbar du med hemma?" "hur kan du fått ledigt i tre månader?" "hur ska du bo här?" etc etc.
tydligen skulle tjejen framför mig till samma ställe och eftersom jag inte visste vem det var, skickade han mig vidare till en förhörssal. misstänksamheten flödar.
väl i förhörssalen frågade en ny kille mig i stort sätt samma frågor. kollade min plånbok (skulle inte förvåna mig om de fixat så de ser allt jag köper med mitt kort). blev släppt därifrån men maddis var kvar där inne så jag fick vänta på henne. sen var det bara att springa och hitta banden väskorna skulle komma på. vi hade missat det för länge sen så våra väskor stog övergivna och väntade på en räddande ängel. tog våra väskor och sprang vidare mot väskkontrollen.
där väntade 500 frågor igen och att dom gick igenom ens bagage. maddis väska rotade dom igenom rätt duktigt medan han som pratade med mig bara öppnade min, lyfte på nån grej och sen var nöjd.
sprang iallafall för att checka in väskorna men då sa de att vi redan missat planet. fick ombokade biljetter till ett flyg som skulle gå 24h senare. alltså, döda 24 timmar på newark airport där alla redan hatade oss och att ligga på golvet där var inte jättelockande.
maddis pratade med lena (hennes mamma) och hon hade pratat med flygbolaget och fixat oss ett plan till houston där vi skulle bli tvugna att sova över och sen få ta ett plan därifrån till honolulu morgonen efter. men det kändes bättre. komma lite närmare iallafall och bara få komma bort från newark.
vi sätter oss på planet mot houston, sover lite kort på planet och landar smärtfritt.
sover på ett hotell på flygplatsen och går upp tidigt för att checka in i tid. får reda på att planet är försenat. sju timmar.
hur kunde jag trott något annat? självklart är det försenat! iallafall gjorde vi oss av med storväskorna och sitter nu vid ett fik där vi tattar trådlöst internet från nå vip-ställe. om 4,5 h åker vi antagligen (inte) mot hawaii.
det är iallafall verkligheten just nu. om allt går som det ska är vi på honolulu om kanske 12 timmar men efter allt som hänt, är det inget jag räknar med.



 


you'll turn out like him and i'll turn out like her

gårkvällen spenderades med elva fagra flickor. här är några bilder från kvällen.

sofia och elin

nomnom

sara och hanna var där

anna, lydia och johanna också

lovisa hade åkt längst. hela vägen från ludvika :)

maddis, elin, moi, linda, anna och sara


fin kväll. finast tjejer. tack. puss

let's get high on life and live like rocks

i  h to the a to the t to the e  packing.

how i wish, how i wish you were here

för några veckor sen beställde jag och jonas silly bands. det är gummiarmband som har alla möjliga roliga former och jag tänkte att jag skulle visa några som jag har.
ger er några lätta nu. men sen kan vi leka "gissa formen" och dom kan själva få vara priset! awesome!

här har vi några på armen

en segelbåt

groda

krabba

j som i justin bieber?

dansare

trumset

och min personliga favorit. detta är jag om två månader

hur awesome är inte detta?

RSS 2.0